Webcast

Een webcast is een live uitzending van een event op het internet. Dit is net zoals een TV uitzending of een radio uitzending. Video en/of audio van een evenement wordt via het internet uitgezonden. Binnen webcasting kennen we twee vormen. Het uitzenden van live beelden heet live streamen. En het uitzenden van gearchiveerd beeld- of geluidsmateriaal heet on-demand streamen. Een webcast verschilt van een webinar. Een webinar is 100% online. Waarbij een webcast een bestaand (fysiek) evenement uitzendt. Daarnaast is bij een webcast geen interactie mogelijk tussen uitzender en ontvanger.

Persconferentie

Het streamen van een persconferentie over het web kan door middel van een webcast. Hierdoor hoeven journalisten niet meer fysiek aanwezig te zijn tijdens deze bijeenkomsten. Tijdens persconferenties informeren o.a. bedrijven, politici, sporters en BN’ers over een bepaald onderwerp.

Lees verder

Raadsvergadering

Binnen overheidsinstanties speelt transparantie een steeds belangrijkere rol. Door raadsvergaderingen te streamen via een webcast, worden burgers, het bedrijfsleven, journalisten en andere ambtenaren betrokken. Hierdoor is democratie voor iedereen binnen handbereik.

Lees verder

Bericht personeelszaken

Een webcast is uitermate geschikt om een boodschap van P&O onder het personeel te verspreiden. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld berichten in de trant van: wijzigingen in de pensioenregelgeving, aankondigen van functionering/beoordeling gesprekken, introductie van een nieuwe medewerker.

Lees verder

Interne boodschap van het management of de directie

Om betrokkenheid te creëren tussen directie en medewerkers, kan online communicatie als middel ingezet worden. Hier is het geven van een webinar of webcast ideaal geschikt voor. Directie en medewerkers hoeven zich niet te verplaatsen naar een fysieke locatie, wat tijd en geld bespaard. Door de boodschap middels een webinar te communiceren, is er interactie mogelijk in de vorm van polls en vragen.

Lees verder

Aandeelhoudersvergadering

Het live via het web bijwonen van een aandeelhoudersvergadering kan door middel van webcast. In 2014 is de Code Tabaksblat in werking getreden. Deze code heeft als doel meer transparantie in de jaarrekeningen, verbeterde verslaglegging aan de Raad van Commissarissen en een krachtigere zeggenschap en bescherming van aandeelhouders. Om aan de Code Tabaksblat te voldoen, ligt de nadruk op het live uitzenden van de aandeelhoudersvergadering.

Lees verder

Aankondiging van marketing en R&D

Het web is het ideale medium om informatie te delen met vakgenoten, organisaties en overheden. Een opkomende ontwikkeling is het delen van kennis door marketeers en onderzoekers door middel van een webinar of webcast. Het uiteindelijke doel is het genereren van leads, dit gebeurt door mensen te voeden met informatie waarin zij geïnteresseerd zijn.

Lees verder

Vraag vandaag nog een demo aan

Benieuwd naar de mogelijkheden van StudioCast? Wij laten u graag zien wat een webcast studio voor u kan betekenen.

Vraag demo aanVraag brochure aan