Video on demand

Video on Demand is een netwerkdienst die gebruikers toelaat om video’s te bekijken wanneer het hen uitkomt. Het bekijken van on demand video’s kan via televisie, PC, laptop, smartphone, tablet of gameconsole. VOD-systemen zijn ofwel ‘streaming’, waarbij men al kan beginnen te kijken terwijl de video over het netwerk wordt verzonden, of ‘download’, waarbij het volledig programma eerst wordt gedownload voor men begint met kijken. VOD-systemen bieden gebruikers verschillende mogelijkheden waaronder het pauzeren, doorspoelen, terugspoelen en vertragen van video’s.

Interne boodschap van het management of de directie

Om betrokkenheid te creëren tussen directie en medewerkers, kan online communicatie als middel ingezet worden. Hier is het geven van een webinar of webcast ideaal geschikt voor. Directie en medewerkers hoeven zich niet te verplaatsen naar een fysieke locatie, wat tijd en geld bespaard. Door de boodschap middels een webinar te communiceren, is er interactie mogelijk in de vorm van polls en vragen.

Lees verder

Bericht personeelszaken

Een webcast is uitermate geschikt om een boodschap van P&O onder het personeel te verspreiden. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld berichten in de trant van: wijzigingen in de pensioenregelgeving, aankondigen van functionering/beoordeling gesprekken, introductie van een nieuwe medewerker.

Lees verder

BHV instructies

Iedere organisatie heeft er mee te maken, BHV wat staat voor Bedrijfshulpverlening. BHV instructies worden nu vaak opgeslagen in dikke langdradige ordners die over het algemeen vrij snel onder in de kast verdwijnen. Zo kan een organisatie zijn BHV plan keurig op orde hebben voor de buitenwereld, terwijl het personeel er eigenlijk niet voldoende kennis over heeft.

Lees verder

Aankondiging events of promotionele acties

Een organisatie kan er voor kiezen om een promotionele actie bekend te maken bij zijn medewerkers of klanten door middel van een video boodschap. Daarnaast kan een organisatie een video gebruiken om de aanwezigheid om een komende (vak)beurs aan te kondigen aan zijn (potentiële)klanten. Ook kunnen organisaties ervoor kiezen om bijvoorbeeld een bedrijfsevent live uit te zenden via internet.

Lees verder

Presentatie (nieuwe) producten

U kunt uw (nieuwe) producten of diensten eenvoudig presenteren via een webinar. Het kan zijn dat gaat om een ‘complexe’ product of dienst, die enige uitleg vereist. Bestaande en potentiële klanten kunnen gemakkelijk bereikt worden via een webinar, dit geeft klanten de mogelijkheid vragen te stellen.

Lees verder

Veiligheidsinstructies bezoekers

Tegenwoordig is het bijna bij elke grote organisatie met productiefaciliteiten verplicht om een instructie video te bekijken voordat het terrein of de campus betreden mag worden. Een instructie video kan eenvoudig worden gemaakt met StudioCast. Ook eventuele wijzigingen in het (toegang)beleid kunnen gemakkelijk worden opgenomen en in de bestaande video worden gemonteerd.

Lees verder

Vraag vandaag nog een demo aan

Benieuwd naar de mogelijkheden van StudioCast? Wij laten u graag zien wat een webcast studio voor u kan betekenen.

Vraag demo aanVraag brochure aan