Nieuwe webcaststudio voor Agrico

Agrico is een coöperatief aardappelbedrijf. Een wereldspeler op het gebied van nieuwe aardappelrassen, pootaardappelen en consumptieaardappelen. Het bedrijf investeert in kwalitatief goede, gezonde aardappelen met een hoge opbrengst, waar ook ter wereld. Agrico bestaat inmiddels bijna 50 jaar. Onlangs heeft INTER een nieuwe studio mogen realiseren bij Agrico. Wij spraken Suzan Driezen van Agrico over dit project.  

Van beurzen naar webinars 

“Er zijn meerdere redenen waarom wij gekozen hebben voor een eigen studio”, vertelt Suzan. “Maar het is eigenlijk allemaal begonnen met de beurzen en evenementen die werden afgelast door corona en de ledenvergaderingen die hierdoor niet fysiek plaats konden vinden. Een aantal keer per jaar staan wij op een beurs of evenement gericht op de aardappelketen en hebben wij vergaderingen waar wij onze telers ontmoeten. Toen de beurzen en vergaderingen niet meer doorgingen, zijn wij op zoek gegaan naar een andere manier om in contact te blijven met deze doelgroep. Wij zijn destijds op zoek gegaan naar bedrijven die webinars voor ons konden organiseren. Deze vorm van communicatie beviel ons zo goed, dat de wens ontstond om een eigen inhouse studio te hebben.” 

Van idee naar realisatie 

“Via het bedrijf dat onze webinars hosten, zijn wij toen bij INTER terechtgekomen. Het eerste contact vanuit INTER had ik met Mark de Greef. Nadat wij kort onze wensen hadden uitgelegd, kwam Mark langs bij ons op locatie om dit verder te bespreken. Samen hebben we de ruimte bekeken waar de studio moest komen en de mogelijkheden besproken. Dit traject ging gemakkelijk en werd goed begeleid vanuit INTER.” 

Training op maat  

“Nadat de studio was opgeleverd kregen wij nog een training van Sytse, Solutions Architect bij INTER. Dit was heel erg fijn, want zo konden we direct aan de slag in onze nieuwe studio. Met de meegeleverde software kunnen we het greenscreen binnen no-time veranderen in iedere gewenste achtergrond. Daarnaast biedt het programma tallozen andere functies aan, waardoor we gemakkelijk een professionele video kunnen opnemen. Nog steeds heb ik Sytse wel eens aan de telefoon als ik een vraag heb over het programma of de studio. Super handig!”  

Plannen voor de toekomst  

“Met de komst van de studio in ons kantoorpand zien wij nog veel meer mogelijkheden. We willen de studio in de toekomst bijvoorbeeld ook gaan gebruiken voor portretfotografie van onze medewerkers. De achtergrond van de foto gaan we dan aanpassen op de functie van de medewerker.  

Ook willen we een trainingsmodule opstarten voor onze telers. Binnen Agrico hebben wij een eigen telerportaal. In dit portaal kunnen onze telers inloggen en het laatste nieuws bekijken over Agrico en de teelttechnieken. In de studio gaan we op korte termijn ook webinars geven over dit portaal, zodat onze telers op een laagdrempelige manier kunnen zien hoe het portaal werkt en hoe ze gemakkelijk op de hoogte kunnen blijven.” 

Wil jij meer informatie over dit project of ben je geinteresseerd in wat een webcaststudio binnen jouw organisatie zou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via de buttons onderaan deze pagina!

Vraag vandaag nog een demo aan

Benieuwd naar de mogelijkheden van StudioCast? Wij laten u graag zien wat een webcast studio voor u kan betekenen.

Vraag demo aanVraag brochure aan