Regisseer zelf een eigen video of webinar

31 januari, 2023

Of het nou gaat om een productpresentatie, live event, interne berichtgeving of training en opleiding. Het hebben van een eigen inpandige webcaststudio brengt dan al snel voordelen met zich mee. Een investering die je bij goed gebruik, ook zo weer terugverdient. In dit artikel vertellen we je hoe gemakkelijk het is om je eigen video of webinar te regisseren.  

Eenvoudig een opname maken met de StudioCast studio 

StudioCast is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die op een eenvoudige manier meer gebruik willen gaan maken van videocommunicatie. Vaak wordt er nog gedacht dat het bedienen van een eigen studio erg complex is, maar met het gebruikersvriendelijke besturingssysteem dat wij gebruiken bij StudioCast heb je dit zo onder de knie.  

Gebruiksvriendelijke touch bediening 

Het besturingssysteem dat wij in onze studio’s gebruiken heet Vmix. Met dit programma bestuur je de studio tijdens een opname. Je kunt hiermee o.a. de camera’s bedienen, de greenscreen mogelijkheden aanpassen, live presets inschakelen, audiokanalen bedienen en nog veel meer. Dit alles kan uitgevoerd worden door middel van een streamdeck touchpaneel. Met één touch paneel kun je dus de hele uitzending bedienen. Door deze laagdrempelige bediening heb je na aanschaf van een studio geen AV-professionals meer nodig. Na een korte training van ons kan iedere medewerker een video of webinar regisseren. 

Voordelen Vmix 

  • Eenvoudige bediening  
  • Geen studiospecialisten nodig 
  • Content direct publiceren/streamen 
  • On the fly aanpassingen maken tijdens je live-uitzending 

Webinar 2 februari 

Wil jij meer weten over onze studio? Of heb je vragen over bovenstaande? Aanstaande donderdag 2 februari organiseren wij de webinar: Starten met je eigen studio. In deze webinar nemen twee experts je mee in de wondere wereld van webinars en webcasting en bespreken we de mogelijkheden en de voordelen van een eigen inhouse webcaststudio.  

Meld je hier aan voor de webinar