Kom jij binnenkort onze (webcast)studio bekijken?

15 november, 2022

Lichten uit, camera loopt… EN ACTIE! Onlangs is onze eigen showroom webcaststudio vernieuwd en staan wij te popelen om het resultaat te delen. Tijdens een rondleiding door onze studio laten wij zien hoe een webcast studio precies werkt en welke voordelen een eigen inhouse studio met zich meebrengt. Naast dat onze studio bedoeld is als showroom, gebruiken wij deze natuurlijk ook voor het opnemen van eigen webinars en professionele video’s voor interne en externe communicatie. Een professionele videoboodschap voor tijdens de kerstborrel is bijvoorbeeld gemakkelijk te realiseren. (Dat is nou zo’n voordeel van een inhouse webcaststudio 😉) 

De wondere wereld van een green screen  

Met een green screen ben je overal! Binnen no-time sta je op de zwarte piste, aan het strand, in een conferentiezaal of in een beurshal. Of je nou een leuke achtergrond wil hebben voor jouw bedrijfsvideo of tijdens een webinar letterlijk in de presentatie wil staan in plaats van deze te presenteren op een scherm naast je. De mogelijkheden van een green screen zijn oneindig en daarom is dit onmisbaar in een studio. 

Maar hoe werkt dit nou eigenlijk? Bij een green screen wordt er gebruikgemaakt van chromakeying. Dit is een techniek waarbij de groene kleur wordt vervangen voor andere beelden. De kleur groen wordt gebruikt omdat deze niet terugkomt in het menselijk lichaam. In onze showroom hebben wij onlangs een nieuwe greenscreen geplaatst. De nieuwe green screen wordt van binnenuit verlicht, wat zorgt voor minder schaduwwerking en nog betere chromakeying.  

Regie in eigen hand 

Ook hebben wij de camera’s in onze studio vervangen. Deze nieuwe camera’s nemen door het kleine formaat weinig ruimte in beslag en zijn gemakkelijk te bedienen via het besturingssysteem. 

Met het gebruiksvriendelijke besturingssysteem dat wij standaard leveren bij een studio, heb je de regie in eigen handen. Met dit programma (vMix) bestuur je eigenlijk de studio tijdens een opname. Je kunt hiermee de camera’s bedienen, de achtergrond verwisselen, live presets inschakelen, audiokanalen bedienen en nog veel meer.  

Een druk op de knop  

Presets kun je gemakkelijk inschakelen met Stream Deck. Dit is een apparaatje met diverse lege knoppen. Aan deze knoppen kun je acties koppelen. Bijvoorbeeld gemakkelijk en professioneel de naam van de spreker in beeld laten komen, een presentatie starten en stoppen, personen muten, van camera’s wisselen en nog veel meer! Elke knop is volledig naar eigen wens in te stellen. Het bedienen hiervan is super eenvoudig, de regie van de studio heb je daarmee volledig in eigen handen. 

  • Eenvoudige bediening 
  • Geen studiospecialisten nodig 
  • Interactie met kijkers, via polls en enquêtes 
  • Content direct publiceren/streamen  
  • On the fly aanpassingen maken tijdens je live-uitzending 

Bezoek onze demo-studio in Duiven 

Ben jij benieuwd naar onze vernieuwde showroom studio? En wil je zelf ervaren hoe gemakkelijk je een video maakt in een studio? Wij geven je graag een live demonstratie in onze studio en laten je zien hoe alles werkt en wat de mogelijkheden zijn. 

Vraag een demo aan