Hybride evenementen; wat heb ik nodig om een hybride evenement te organiseren?

7 september, 2020

Bij de lancering van een product of de organisatie van een event kunnen we niet (meer) de hele wereld uitnodigen. Logisch. Ook al zouden bezoekers willen, ze kunnen ook niet altijd aanwezig zijn bij een evenement. Ook logisch. Dus iedereen, ongeacht Corona, zou weleens een event, presentatie of (product) introductie moeten missen. En dát hoeft dus niet meer … mensen op afstand ook meedoen, waarbij online participatie en interactie mogelijk is. De geboorte van hybride evenementen… De ingrediënten (componenten) die je daarvoor nodig hebt? Daar helpt INTER je graag bij.

Wat heb ik nodig?

Om een verpletterende indruk te maken op je gasten/bezoekers moet je zorgen dat alle details kloppen. Van verlichting, geluid en presentaties tot zaalaankleding en inrichting. Je wilt iedere bezoeker immers een optimale beleving laten ervaren. De techniek van de webcast studio ‘verhuist’ naar het auditorium of andere evenementenlocatie. Daarnaast moet geïnvesteerd worden in de online voorzieningen om het event online toegankelijk te maken. Een korte opsomming van de componenten

1. Video

Voor het opnemen van beelden maak je gebruik van (PTZ) HD of 4K camera’s. Het voordeel van PTZ camera’s is dat je op afstand de camera bedient: je kunt de camera laten in- en uitzomen en laten mee bewegen naar links en rechts. Indien gewenst alles met één druk op de knop via een touchpanel. De camerabeelden kunnen zowel lokaal als via een platform opgenomen worden om na afloop nogmaals te worden bekeken of online te plaatsen.

2. Audio

Goed geluid is een must. De presentator moet goed verstaanbaar zijn. INTER biedt daarvoor geïntegreerde omnidirectionele plafondmicrofoons of draadloze headset microfoons voor optimale verstaanbaarheid en bewegingsvrijheid!

3. Verlichting

Voor het goed uitlichten van de spreker wordt LED verlichting gebruikt, die zorgt voor de juiste kleuren. Verlichting moet tevens dimbaar zijn. Afhankelijk van de ruimte kan gekozen worden voor studioverlichting op statief of hangend aan een truss.

4. Monitoren

In de ruimte (auditorium/zaal) hangen verschillende monitoren voor het tonen van een presentatie of het afspelen van een clip. Daarnaast kan ook een afkijkmonitor opgehangen worden als hulpmiddel van de presentator voor het weergeven van bijvoorbeeld zijn teksten, de zogenaamde autocue.

5. Bediening

Met behulp van een gebruiksvriendelijke userinterface bedien je eenvoudig de losse studiocomponenten. Met behulp van een touchpanel bestuur je de camera’s, zet je de verlichting feller en neem je eenvoudig de opname op. Kortom met één druk op de knop stuur je de hele studio aan!

6. Platform

Het hybride evenement kan zowel lokaal opgenomen en live uitgezonden worden als via een platform. Denkend aan Zoom, Microsoft Teams, Youtube, Facebook etc. INTER adviseert het platform o.b.v. de gebruikerswensen.

Het maximale uit (hybride) evenementen halen?

Hybride geeft oneindig veel mogelijkheden. De impact blijft gelijk; je bereik wordt waarschijnlijk zelfs groter. Wil je meer weten of wil je een demonstratie? Maak een afspraak!