CRV kiest voor webcast studio INTER

25 februari, 2021

In samenwerking met onze partner Centralpoint hebben wij de opdracht van CRV (Coöperatie Rundveeverbetering) m.b.t. de nieuwe webcast studio gerealiseerd. CRV ontwikkelt en levert informatieproducten aan veehouders en organisaties ter ondersteuning van de bedrijfsvoering. De nieuwe webcast studio wordt gebruikt om informatie te delen met alle leden en het organiseren van de ledenraad.

Bekijk referentie

CRV heeft circa 50.000 klanten in meer dan 50 landen. De behoefte voor de studio is ontstaan omdat CRV op een professionelere manier content wil streamen naar hun leden en klanten. De webinars worden live gestreamd en zijn on-demand terug te kijken. De wekelijkse webinars hebben doorgaans 100 kijkers, maar recentelijk tijdens het presenteren van de jaarcijfers waren er meer dan 300 live kijkers. Er is veel interactie tijdens de webinars, kijkers stellen veel vragen. De webcast studio is ook ter ondersteuning en tevens als aanvulling op het vakblad wat CRV publiceert.

José-Buijs, Head Co-operative Affairs bij CRV licht toe: Tijdens het hele proces heeft INTER ons goed geholpen, de vragen die wij hadden werden snel beantwoord. De goede begeleiding en training heeft ervoor gezorgd dat wij snel zelfstandig aan de slag zijn gegaan. Hierdoor is er in de samenwerking een fijne en goede vertrouwensband ontstaan.

De drie stappen van CRV

De webinar-sessies worden bij CRV doorgaans opgebouwd in drie stappen. Eerste een oefensessie, daarna een gezamenlijke lunch en vervolgens het live webinar. Door deze aanpak en de informele sfeer verdwijnt de spanning van gastsprekers in de studio snel. Ook het praten tegen een scherm went snel, het is niet anders dan voor een webcam zitten.

Interne collega’s zijn enthousiast door het gebruik, en zien absoluut de mogelijkheden. Het bereik gaat wereldwijd o.a. deelnemers uit Japan, China, Luxemburg, Duitsland, Tsjechië, Spanje, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en Canada sluiten online aan.

De webcast studio

De webcast studio heeft als doel om zelf eenvoudig professionele webinars en video’s te maken. Deze kunnen gebruiksvriendelijk geproduceerd worden. Deelnemers sluiten live of on-demand aan via het internet. De webcast studio is speciaal ontwikkeld voor bedrijven en organisaties die op een eenvoudige manier meer gebruik willen gaan maken van videocommunicatie. Het systeem is gebruiksvriendelijk en breed inzetbaar. Er zijn geen AV-professionals nodig, na een korte training kunnen getrainde medewerkers een video en/of webinar zelf regisseren.

Jan Hendriks, Medewerker Verenigingszaken bij CRV licht toe: De bediening van de studio gaat goed. Na begeleiding gaat dit ons zelfstandig af. Voor elk webinar maken wij van tevoren een draaiboek en zetten wij alles klaar. Tijdens het webinar anticipeer ik op situaties die zich voordoen. Zoals het schakelen van de camera’s, dit schakelen gaat erg snel.